Inloggen
0
U bent niet ingelogd. Inloggen
Onbeperkt alle boeken lezen? Dat kan nu al voor minder dan 4 euro per maand. Klik hier.
Terug naar boekenoverzicht
Trainen als Simeone
€12.95
KOPEN ABONNEREN
Diego Simeone van Atlético Madrid is een interessante trainer, omdat het een veelzijdige trainer is. Dat zie je terugkomen in zowel zijn oefenstof als zijn speelwijze, waarin ze zich kunnen aanpassen aan elke situatie. Uiteindelijk is het hem gelukt om met minder middelen dan Barcelona en Real Madrid kampioen te worden.

Bij Simeone denk je misschien aan de gesloten defensie. Natuurlijk heeft hij het defensief goed voor elkaar, maar als je goed kijkt naar het aanvalsspel, dan is ook dat heel goed verzorgd. Je ziet daarin dat ze flexibel zijn en de formatie op het veld zo kunnen aanpassen dat ze tegen elke tegenstander gevaarlijk kunnen zijn.

Niet alleen zijn speelwijze valt echter op, ik ben ook onder de indruk van zijn manier van coachen. Het is altijd enthousiast en hij weet de boefjes (de spelers met een randje) zo te raken en te motiveren, dat ze niet alleen maximaal individueel presteren, maar ook gedisciplineerd zijn en blijven binnen het team. Dan moet je beschikken over uitstekende communicatieve vaardigheden.

Tenslotte is het uitermate knap dat hij al sinds 2011 trainer is van Atlético Madrid en dat hij nog steeds het maximale uit de groep haalt. Daar waar andere ploegen soms te lang doorgaan met een selectie, weet hij toch altijd door te selecteren. Je hoort wel eens dat trainers een houdbaarheidsdatum van een paar jaar hebben, maar hij weet het blijkbaar zo te managen dat dit voor hem niet geldt. Uit alles blijkt dat er in Madrid een vakman aan het werk is.

In dit boek probeer ik je inzicht te geven in welke vormen Simeone doet en als je de bijbehorende video’s op de site ziet, is het ook goed om te zien welke kwaliteit Simeone vraagt binnen deze oefenvormen. Simeone heeft mij geïnspireerd en ik hoop dat ook jij weer ideeën uit dit boek haalt die passen bij jouw visie.

Ruim 30 oefenvormen

Auteur: Robert de Pauw