Inloggen
0
U bent niet ingelogd. Inloggen
Onbeperkt alle boeken lezen? Dat kan nu al voor minder dan 4 euro per maand. Klik hier.
Terug naar boekenoverzicht
Spelprincipe: Diepte zonder bal (de wedstrijd)
€12.95
KOPEN ABONNEREN
In dit boek staat het spelprincipe 'diepte zonder bal' centraal. Dit spelprincipe wordt door veel trainers gekozen, omdat loopacties in de diepte een belangrijk onderdeel van het voetbalspel zijn om spelers in kansrijke positie te krijgen. Dit spelprincipe hoort dan ook bij het hoofdmoment aanvallen.

We kijken in deze special vooral naar de situatie in de derde fase waarin we een speler achter de laatste lijn van de verdediging van de tegenstander willen aanspelen.

Een gerelateerd spelprincipe dat veel trainers ook hanteren is het spelprincipe 'diepte voor breedte', maar dit spelprincipe is vooral bedoeld om spelers in de eerste en tweede fase te stimuleren altijd de pass voorwaarts te laten zoeken in plaats van de veilige breedtepass.

De reden dat veel trainers voor het spelprincipe ‘diepte zonder bal’ kiezen, is dat de situatie waarbij je een speler achter de verdedigingslijn van de tegenstander kunt aanspelen natuurlijk een zeer wenselijke situatie is. Immers, als dat lukt, dan heb je een goede kans op een scoringsmogelijkheid.

Om dat te bewerkstelligen is het in eerste instantie belangrijk dat spelers de bereidheid hebben om die loopactie te maken. Om meer rendement uit deze loopactie te halen, is het bijvoorbeeld belangrijk om deze goed te timen of jezelf een voordeel te geven ten opzichte van de verdediger. In deze special kijken we vooral naar tactieken die de topteams op het hoogste niveau gebruiken om meer rendement te halen uit de loopacties in de diepte. Hopelijk inspireren deze jou en jouw spelers om zelf ook meer rendement hieruit te halen.