Inloggen
0
U bent niet ingelogd. Inloggen
Terug naar boekenoverzicht
Spelprincipe: het creëren van het overtal
€9.95
KOPEN ABONNEREN
Onder de druk van de tegenstander uit voetballen, wie wil dat nou niet? Er zijn tal van clubs die heer en meester zijn in het positiespel, met als doel de vrije man te vinden en over de grond naar de overkant te voetballen, om vervolgens daar tot kansen te komen. Clubs als Manchester City en Ajax laten dat week in, week uit weer op de velden zien. Wat deze clubs gemeen hebben, is dat ze allemaal als spelprincipe ‘het creëren van een overtal’ rond de bal hebben.

Dit online boek is het eerste boek in de serie over spelprincipes van TrainersMagazine, geschreven samen met en door trainer-coach Rogier Veenstra. Steeds meer trainers werken met spelprincipes en daarom willen we deze trainers inspireren. Als voetbaltrainer is altijd de wedstrijd het uitgangspunt en daarom laten we dan ook in deze special wedstrijdsituaties zien hoe toptrainers en topteams in de wedstrijd op het hoogste niveau een overtal weten te creëren en uit te spelen.

In dit boek vind je meer dan 35 voorbeelden van situaties waarin ploegen een overtal uitspelen, die uitgelegd worden door middel van screenshots en videobeelden. De voorbeelden zijn verdeeld in drie delen: het overtal in de eerste fase, het overtal op het middenveld en het overtal in de aanval.

Op de laatste pagina van het boek vind je een handig overzicht van alle uitlegvideo's, zodat je deze kunt bewaren om later terug te kijken of deze te tonen aan de spelers van jouw team.

Liever een hardcopy dan een online boek? Dat kan! De 'papieren versie' is beschikbaar in onze webshop.