Inloggen
0
U bent niet ingelogd. Inloggen
Trainerspraat
Terug naar het overzicht
Stop tactisch trainen?
Tom Kivits
13-09-2019 11:52

Is tactisch trainen nog van deze tijd? Tegenwoordig is nog duidelijk te zien dat er tactisch getraind wordt op aanvallen en verdedigen. Vaak vanuit de keeper en met veel stop momenten. De huidige onderzoeken en resultaten laten zien dat er vaak gescoord wordt vanuit omschakel momenten. Jurgen Klopp is een van de trainers die voorstander is van wedstrijd 'echt' trainen. Wat vinden jullie van tactisch trainen?


Hieronder een vorm waarbij aanvallen. verdedigen en omschakelen in een vorm worden getraind. In eerste instantie probeert het centrale duo een 2 vs 1 uit te spelen. Ze proberen de spits aan te spelen. Vervolgens mogen de spelers aan de zijkant aansluiten en spelen de spelers 3 vs 2. Overtal uitspelen. (aanvallen)
Verdedigend proberen de verdedigers de as dicht te houden en de ruimtes klein te houden (verdedigen) bij balverovering stappen de 2 andere spelers in. Hierdoor ontstaat een omschakelmoment en speel je 5 vs 5. Hierbij ontstaat er een omschakelmoment en komen de facetten van het aanvallen, verdedigen en omschakelen aan bod.

Reacties
Albert Safaryan
06-09-2020 19:12

very good

1 trainer(s) vinden deze reactie leuk