Inloggen
0
U bent niet ingelogd. Inloggen
Waarom een timer voor trainers?
Welkom bij de TrainerTimer van TrainersMagazine. Met deze handige tool kun je eenvoudig op de training de tijd bijhouden voor oefenvormen op de training.

De meest handige toepassingen van de TrainerTimer zijn:
1. Vooraf kun je de verschillende fases instellen (bijvoorbeeld arbeid en rust), waarbij de tijd automatisch doorloopt van de ene in de andere fase. Dat betekent dat je niet steeds jouw stopwatch aan en uit hoeft te zetten en je hoeft tijdens de training ook niet meer na te denken hoe lang de diverse periodes moesten zijn, dat doe je vooraf thuis op je telefoon.
2. Je hoeft niet meer op jouw stopwatch te kijken om te kijken of de serie al afgelopen is, want je wordt door geluidsignalen op de hoogte gebracht als een fase bijna afgelopen is. Als je een Android-telefoon hebt, dan kun je ook het geluid uitzetten en voel je door middel van het trillen van de telefoon dat de serie bijna afgelopen is. Dit betekent dat je meer naar het spel en minder naar je stopwatch kunt kijken.

Met de TrainerTimer kun je een serie van arbeid en rust eenvoudig opslaan en deze 'timer' later nog een keer gebruiken. 

Een aantal voorbeelden waarop je deze kunt gebruiken:

1. Zorg voor de juiste belasting
Het is belangrijk om spelers op de juiste manier te belasten, dat kan bijvoorbeeld een partijspel zijn, maar kunnen bijvoorbeeld in de voorbereiding ook oefeningen voor de rompstabiliteit. In de TrainerTimer kun je vooraf periodes van 'arbeid' invoeren en periodes van 'rust'. Als je de timer dan op de training laat lopen, zie je automatisch waar in de oefenvorm je zit en hoe lang de huidige activiteit nog duurt.

Natuurlijk kun je - net als een gewone stopwatch - de tijd stilzetten of klikken op een volgende serie om een serie korter of juist langer te laten duren.

2. Maak een wisselschema
Ben je trainer van een jeugdteam en heb je een wisselschema gemaakt om iedere speler evenveel te laten spelen? Ook deze kun je in de TrainerTimer invoeren. Doordat je iedere activiteit een naam kunt geven, kun je eenvoudig zien wanneer je moet wisselen en wie er dan in en uit moeten.

3. Plan je warming-up
Wil je een stukje vastigheid in de warming-up van de wedstrijd creëren, maak dan een timer voor de warming-up. Wanneer en hoe lang wil je loopvormen, positiespelen en afwerkvormen doen? Door gebruik van de timer behoud je structuur in de warming-up.

Maar er zijn nog veel meer mogelijkheden. Geef jouw tips door aan ons en wij delen deze met andere trainers.